Lækker islagkage med nøddebund og karamel
Utroligt lækker islagkage med en knasende nøddebund og små stykker blød karamel. En helt forrygende kombination, som med garanti er et hit hos både store og små. Desuden er den ufatteligt nem at bikse sammen og skal bare have tid til at sætte sig i fryseren.
Ingredienser
til 1 springformNøddebund
- 120 g mandler
- 100 g peanuts (saltede)
- ca. 75 g smør
Fyld med karamel
- 6 dl fløde
- 1 ds kondenseret mælk (á ca. 400 g)
- 1⁄2 vaniljestang (kornene heraf)
- ca. 300 g karameller (bløde)
Sådan laver du nøddebunden
Blend mandler og peanuts helt fint.
Smelt smørret, og bland det sammen med nødderne.
Tryk blandingen ud i en springform (ca. 22 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Sørg for, at blandingen er jævnt fordelt.
Sæt nøddebunden i køleskabet, så den kan sætte sig, mens du laver fyldet.
Sådan laver du isen
Pisk fløde, kondenseret mælk og vanilje, til det bliver en fast creme.
Skær de bløde karameller i stykker, og vend dem i cremen. Gem evt. lidt af karamelstykkerne til pynt.
Sæt springformen i fryseren natten over. Så er den klar til servering.
Tip:
Tag gerne islagkagen ud 15-20 minutter før servering. Så er den nemmere at skære ud.
Se også:
Den her mega lækre chokoladeislagkage, som kan laves med kun 6 ingredienser.
Kan man undlade kondenseret mælk?
Nej, i denne opskrift kan man ikke undvære den kondenserede mælk. Det er nemlig den, der sørger for, at isen ikke krystalliserer, så den får den helt rigtige cremede konsistens.
Næringsindhold for islagkagen
pr. 100 gram | pr. stykke | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 413 kcal | 559 kcal | 6705 kcal |
Kulhydrat | 30 g | 41 g | 488 g |
Protein | 6 g | 9 g | 102 g |
Fedt | 30 g | 41 g | 490 g |
Næringsindholdet pr. stykke tager udgangspunkt i, at islagkagen skæres i 12 stykker.