Lækre gulerodsboller med ost
Rigtig lækre gulerodsboller med ost og hørfrø. Gulerødderne gør bollerne ekstra saftige, alt imens den revne ost tilfører en dejlig smag. De skønne boller kan fint fryses og er super gode i madpakken, til frokost eller som mellemmåltid.
Ingredienser
til 16 stk- 2 gulerødder
- 30 g gær
- 5 dl mælk (lun)
- 1 spsk honning
- 2 spsk olie
- 1 tsk salt
- 1 dl hørfrø
- 100 g revet ost
- 750 g hvedemel
Riv gulerødderne, og sæt dem til side.
Smuldr gæren i en skål, tilsæt lidt af den lune mælk, og rør gæren ud heri. Kom resten af mælken i sammen med honning, olie, salt og hørfrø. Tilsæt også revet gulerod og ost.
Tilsæt hvedemel, og ælt dejen godt. Hvis du bruger en køkkenmaskine, kan du ælte dejen ved lav hastighed i ca. fem minutter. Dejen skal være blød og smidig, og den skal slippe skålens kanter. Hvis dejen er for blød, kan du tilsætte lidt mere mel.
Sæt dejen til hævning i 1-1,5 time, indtil den er hævet til dobbelt størrelse.
Kom bagepapir på en bageplade. Del dejen i det angivne antal stykker, og form dem til boller. Hvis du vil have boller, der er lige store, kan du veje dejstykkerne af.
Lad gulerodsbollerne efterhæve i 30 minutter, og forvarm ovnen til 225 grader imens. Bag bollerne i ca. 12 minutter midt i ovnen, til de er færdigbagte og har en gylden skorpe.