Laks i ovn med spinat
Super nem opskrift på laks i ovn med spinat og kartofler i en dejligt cremet sovs.
Ingredienser
til 4 personer- 1000 g kartofler
- 400 g frossen helbladet spinat (eller frisk spinat)
- 500 g mornaysauce eller mælkesauce eller hvid sovs eller lignende
- 1 1⁄2 dl vand
- salt
- peber
- ca. 500 g laksefilet
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 210 grader.
Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette stykker. Kom dem i et ildfast fad sammen med den frosne spinat.
Bland mornaysauce, vand, salt og peber sammen i en skål eller et stort decilitermål og hæld blandingen over kartoflerne og spinaten. Sæt fadet i ovnen i 30-35 minutter (afhængig af ovn og kartoffelstykkernes størrelse).
Fjern skindet fra laksen (jeg skærer det forsigtigt af med en kniv). Krydr fisken med salt og peber.
Tag fadet ud af ovnen og rør lidt rundt, så kartofler og spinat blandes godt. Læg laksen ovenpå og sæt fadet i ovnen i yderligere 12 minutter.
Velbekomme!
Se også:
Jeg kan også klart anbefale denne mega lækre opskrift på laks i fad med grøntsager og karrysovs.
Næringsindhold for laks med spinat, kartofler og mornaysauce
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 634 kcal | 2535 kcal |
Kulhydrat | 49 g | 196 g |
Protein | 38 g | 150 g |
Fedt | 29 g | 117 g |