Laks i ovn med porrer og gulerødder
Virkelig nem og lækker opskrift på laks i ovn med porrer og gulerødder i en dejlig cremet sovs.
Gå til:
Ingredienser
til 4 personer- 3 porrer
- 600 g gulerødder
- 5 dl mornaysauce
- salt
- peber
- ca. 450 g laksefilet
- evt. lidt citronsaft
- evt. lidt dild til pynt
Start med porrer og gulerødder
Tænd ovnen på 200 grader.
Rens porrerne og skær dem i skiver. Skræl gulerødderne og skær dem ligeledes i skiver. Bland porrer og gulerødder sammen med mornaysauce i et ildfast fad. Krydr med salt og peber og bag i ovnen i ca. 25 minutter.
Gør laksen klar og kom den i fadet
Fjern skindet fra laksen. Dryp evt. lidt citronsaft over fisken og krydr med salt og peber.
Tag fadet ud af ovnen og rør forsigtigt i det med en ske. Læg laksefileterne ovenpå og bag i yderligere 10-12 minutter.
Server f.eks. med pasta eller server retten for sig selv. Pynt evt. med lidt dild.
Se også den her mega lækre ovnret med laks, grøntsager og en rigtig god dressing.
Er der rester af ingredienserne?
Hvis der er rester af både porrer og gulerødder, er en af disse opskrifter en rigtig god mulighed til at få bugt med dem:
Lækker tærte med bacon, porrer og gulerødder
Frikadeller i fad med kartofler, porrer og gulerødder
Og er der rester af porrer og mornaysauce, kan du med fordel lave denne nemme porregratin og evt. servere disse skønne gulerodsfritter til.
Er der laks tilovers fra retten, kan du lave denne dejlige salat eller denne lækre laksesalat til enten frokost eller aftensmad.
Kan retten fryses?
Jeg vil ikke anbefale at fryse retten, da laks ikke er super lækkert efter optøning.
Næringsindhold for ovnretten med laks
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 517 kcal | 2066 kcal |
Kulhydrat | 26 g | 104 g |
Protein | 33 g | 132 g |
Fedt | 28 g | 113 g |