Langtidsstegt lammeskank i ovn
Helt fantastisk mør og saftig lammeskank, der bliver langtidsstegt i ovn. Lammet bages i stanniolpakker sammen med lækre rodfrugter, frisk timian, smør og hvidvin, der giver en fantastisk smag til kødet og en skøn sky, der kan bruges som sauce.
Ingredienser
til 2 personer- 1 gulerod (stor)
- 2 jordskokker
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- lidt olie
- sølvpapir
- 2 lammeskanker
- 50 g smør
- salt
- peber
- 1 håndfuld frisk timian
- 1 dl hvidvin
Sådan laver du lammeskank i ovnen
Skræl guleroden, skyl den, og skær den ud i fine tern. Skræl jordskokkerne, skyl dem, og skær dem ud i fine tern på størrelse med gulerødderne. Hak løg og hvidløg fint. Bland de finskårede grøntsager godt sammen i en skål.
Læg to stykker sølvpapir på tværs af hinanden, hæld lidt olien på midten, og læg så halvdelen af grøntsagerne oven i olien. Gør det samme med resten af grøntsagerne på to nye stykker sølvpapir.
Fjern det værste fedt fra lammeskankene, så det øverste stykke ben er frit. Placér de to lammeskanke på hver sit sølvpapir med grøntsager.
Skær smørret ud i tern, og læg det rundt om lammeskankene. Krydr med salt og peber, og fordel den friske timian rundt om lammet.
Fold sølvpapiret op omkring lammeskankene, og hæld lidt hvidvin i hver pakke. Luk pakkerne helt tæt omkring benet, og bag dem i 2,5 timer ved 160 grader.
Tag lammet ud af ovnen, når kødet er helt mørt og nærmest falder fra hinanden.
Anret med grøntsagerne fra stanniolpakkerne, og brug det smeltede smør, der ligger i bunden af pakkerne, som sovs. Servér evt. også bagte rodfrugter som tilbehør.