Langtidsstegt andebryst
Se hvordan du langtidssteger andebryst i ovnen, så resultatet bliver helt perfekt med super saftigt kød og selvfølgelig sprødt skind.
Ingredienser
til 3 personer- 2 andebryster à 300 g
- evt. 6 kviste frisk rosmarin eller timian (jeg brugte en blanding)
- 2 tsk olie
- groft salt
- peber
Sådan laver du langtidsstegt andebryst
Dup skindet på andebrysterne tørt med køkkenrulle. Rids skindet med en kniv, men pas på, at du ikke skærer helt ned i kødet, for så kan det være svært at få skindet sprødt.
Skyl frisk rosmarin og/eller timian, og læg det i bunden af et ildfast fad.
Smør andebrysterne ind i olien, og krydr med groft salt og peber på begge sider. Læg dem ovenpå krydderurterne i fadet.
Temperatur og stegetid
Sæt andebrysterne i en kold ovn, og steg dem ved 90 grader varmluft i ca. 50-55 minutter, for et let rosa resultat (kernetemperatur på 64 grader).
Hvis du ønsker et andet stegeresultat, f.eks. mere rosa eller helt gennemstegt, kan du se her hvilken kernetemperatur andebrystet skal have.
Skru til sidst ovnen over på grill, og steg dem yderligere 3-4 minutter, så du får helt sprødt skind.
Lad gerne kødet hvile minimum 5 minutter, inden du skærer det ud.
Se også:
Sprøde andelår i ovnHel andesteg i ovn
Hvor meget andebryst skal man beregne per person?
Regn med ca. 200 gram kød per person. Et berberi andebryst vejer som oftest omkring 300 gram, så der er nok til 1 1/2 person.
Kan man stege dem direkte fra frost?
Nej, man skal tø andebrysterne op, inden man langtidssteger dem i ovnen. Hvis de tilberedes fra frossen tilstand, bliver kødet nemt tørt.
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Stegetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for langtidsstegte andebryster
pr. andebryst | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 638 kcal | 425 kcal | 1275 kcal |
Kulhydrat | 1,5 g | 1 g | 3 g |
Protein | 50 g | 33 g | 99 g |
Fedt | 48 g | 32 g | 96 g |