Lasagne med få kalorier
Rigtig lækker lasagne, hvor der er skruet ned for kalorierne og op for sundheden med en grøntsagsfyldt kødsovs og en fedtfattig ostesovs.
Ingredienser
til 4 personer- 2 squash
- salt
- 400 g fedtfattigt hakket oksekød (4-7 %)
- 1 spsk olie
- 2 porrer
- 1 løg
- 2 fed hvidløg (små)
- 2 spsk paprika
- 70 g tomatpuré
- 1 ds hakkede tomater
- peber
Kaloriefattig ostesovs
- 300 g hytteost (1,5% fedt)
- 2 æg
- 1 1⁄2 tsk salt
Derudover
- 8 fuldkornslasagneplader (kan jeg bruge mere squash i stedet for?)
- 50 g revet mozzarella (fedtfattig)
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skyl squash, og skær dem i tynde skiver på langs.
Krydr med salt og peber, og forbag squashskiverne i 10 minutter. Sæt dem til side til senere.
Brun det hakkede oksekød godt af i olien. Forbered grøntsagerne imens.
Kassér toppen af porrerne. Rens porrerne grundigt, og snit dem i tynde skiver. Pil løg, og hak det fint.
Tilsæt porrer og løg til oksekødet, og svits i 5 minutter. Pres hvidløg over, tilsæt paprika og tomatpuré, og steg yderligere et par minutter.
Tilsæt hakkede tomater, og krydr med salt og peber. Lad kødsovsen simre, imens ostesovsen laves.
Blend hytteost, æg og salt sammen til en helt glat ostesovs. Krydr med peber.
Start med at lægge lidt kødsovs i bunden af et ildfast fad. Fordel lidt ostesovs ovenpå, og læg et lag lasagneplader.
Fordel derefter et lag kødsovs mere ovenpå, dæk med de forbagte squashskiver, dernæst et lag ostesovs og så et lag lasagneplader. Fortsæt opbygningen således, til der ikke er flere ingredienser tilbage - sørg for at slutte af med et lag kødsovs og ostesovs.
Drys med fedtfattig revet mozzarella, og bag lasagnen i ca. 40 minutter. Dæk den evt. til med stanniol, hvis den er ved at blive for mørk på toppen.
Lasagnen er en af opskrifterne i denne kalorielette madplan, hvor alle retterne er under 550 kcal pr. person:
Madplan med få kalorier
Kan jeg bruge mere squash i stedet for lasagneplader?
Ja, det kan du sagtens - i så fald skal du bruge dobbelt så meget squash, som ellers angivet i opskriften.
Ved at erstatte lasagnepladerne med squash kan du faktisk komme ned på 448 kalorier (per person) og derved spare 100 kalorier (per person).
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det italienske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for lasagnen
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 548 kcal | 2191 kcal |
Kulhydrat | 45 g | 181 g |
Protein | 50 g | 200 g |
Fedt | 16 g | 65 g |
- Publiceret d.
- 28.09.21.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Mad fra hele verden ›
- Europæisk ›
- Italiensk mad ›
- Lasagne