Lasagne med spinat og hytteost
Forrygende variant af den elskede lasagne med grøn spinat og lækker hytteost. Hytteosten udgør basis for en lettere men lige så delikat ostesauce som erstatning for den traditionelle bechamelsauce.
Ingredienser
til 4 personer- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk olie
- 500 g hakket oksekød
- 1 1⁄2 tsk oregano
- 1 tsk rosmarin
- 2 spsk tomatpuré
- 2 ds hakkede tomater
- 450 g hytteost
- 2 æg
- 2 spsk parmesanost
- 1 tsk salt
- 1⁄2 tsk peber
- 2 håndfulde spinat
- ca. 6 lasagneplader
- evt. 75 g mozzarella ost (revet)
Hak løg og hvidløg fint. Svits det i olien, indtil løgene er glasklare. Tilsæt det hakkede oksekød, og brun det godt. Tilsæt herefter oregano, rosmarin, koncentreret tomatpuré og hakkede tomater. Lad saucen simre 10-15 minutter. Smag til med salt og peber.
Blend hytteosten med æggene, parmesanost, salt og peber.
Skyl spinaten grundigt, og lad den tørre godt.
Find et ovnfast fad frem, og start med at lægge ca. en tredjedel af kødsaucen i bunden af fadet. Fordel ca. en tredjedel af hytteostesaucen ovenpå kødsaucen, og dæk med den ene håndfuld spinat. Kom halvdelen af lasagnepladerne ovenpå. Gentag samme fremgangsmåde med det næste lag og det øverste lag. Undlad dog at komme spinat på det øverste lag. Slut eventuelt af med et lille drys revet mozzarellaost.
Bag lasagnen 30-35 minutter ved 200 grader.
- Publiceret d.
- 07.07.15.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Mad fra hele verden ›
- Europæisk ›
- Italiensk mad ›
- Lasagne ›
- Lasagne med spinat