Lasagnesuppe - lækker suppe med hakket oksekød og pasta
I den her lækre lasagnesuppe med hakket oksekød og pasta får du alle de dejlige smage fra en traditionel lasagne - denne variant er bare meget nemmere at lave. Suppen serveres rygende varm med små stykker smeltet ost i.
Ingredienser
til 4 personer- 2 gulerødder
- 2 stængler bladselleri
- 1 løg (stort)
- olivenolie
- 3 fed hvidløg
- 500 g hakket oksekød
- 1 spsk timian
- 2 tsk rosmarin
- 1,2 l grøntsagsbouillon
- 2 ds hakkede tomater
- 1⁄2 dl soltørrede tomater
- salt
- peber
- 120 g makaroni
- 50 g parmesanost
- 1 bdt basilikum
Til servering
- 1 kugle mozzarella ost
Sådan laver du lasagnesuppen
Skræl gulerødderne, og skær dem i fine tern. Skyl bladsellerien, og skær ligeledes den i små tern. Pil løget, og hak det.
Svits grøntsagerne i olivenolie i en stor gryde ved middelsvag varme. Hak imens hvidløg fint, og tilsæt det til grøntsagerne. Lad det stege, til løgene er klare. De må endelig ikke brune.
Skub grøntsagerne ud til kanten i gryden, og tilsæt det hakkede oksekød. Skru op for varmen, og brun kødet godt af. Tilsæt timian, rosmarin, grøntsagsbouillon, hakkede tomater og soltørrede tomater. Bring suppen i kog, og lad det simre i ca. 10 minutter.
Smag suppen til med salt og peber, men pas på ikke at salte den for meget, for der skal parmesan i senere, og det tilføjer også lidt salt.
Kom makaronien i suppen, og kog den i ca. 5 minutter, til den er al dente. Rør parmesanen i. Riv basilikumbladene i mindre stykker, og tilsæt dem. Smag igen til med salt og peber.
Servering:
Skær mozzarellaen i små tern. Kom lidt af ternene i den varme lasagnesuppe ved servering, så de kan smelte ned i suppen.
Se også: Lasagne med spinat
Næringsindhold for lasagnesuppe
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 574 kcal | 2295 kcal |
Kulhydrat | 38 g | 152 g |
Protein | 46 g | 185 g |
Fedt | 25 g | 100 g |
Næringsberegningen er inklusiv mozzarellaost til servering.