LCHF æggewraps med oksekød og grøntsager
Skal aftensmaden være LCHF eller blot ekstra lækker, går man ikke galt i byen med disse suveræne æggewraps, der er proppet med velsmagende oksekødsfyld, dejlig spidskålstzatziki og cremet feta. De er ovenikøbet helt utroligt nemme at lave.
Ingredienser
til 2 personerÆggewraps
- 1⁄2 squash
- 4 æg
- salt
- peber
- Lidt olie til stegning
Oksekødsfyld
- 250 g hakket oksekød
- 1 fed hvidløg
- 100 g tomatsauce
- 1⁄2 tsk oregano
Øvrige fyld
- 1⁄2 spidskål (lille)
- 100 g græsk yoghurt
- 1⁄4 fed hvidløg
- 1 peberfrugt
- 50 g feta
Start med at lave æggewrapsene
Til hver wrap skal der bruges to æg og 1/4 groft revet squash - pisk det godt sammen og krydr med salt og peber.
Steg hver æggewrap på begge sider ved middel varme i lidt olie. Hold wrapsene varme, imens resten af fyldet laves.
Steg oksekødet
Brun det hakkede oksekød grundigt af i lidt olie. Pil hvidløg, og pres det over kødet med en hvidløgspresser. Tilsæt tomatsauce og oregano, og lad det simre i fem minutter. Forbered det øvrige fyld, imens kødet steger.
Tzatziki med spidskål
Skyl spidskål, og fjern stokken i midten. Snit spidskålen fint, og bland det med græsk yoghurt. Pres hvidløg i, rør det godt sammen, og smag spidskålstzatztikien til med salt og peber.
Skyl peberfrugt, og skær den i små tern - husk at fjerne de hvide hinder og kerner.
Fyld æggewrapsene med oksekød, peberfrugt og spidskålstzatziki, og drys til sidst med feta.
Se også:
Disse ufatteligt lækre æggewraps med kylling og avocado.
Næringsindhold for æggewraps og fyld
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 701 kcal | 1402 kcal |
Kulhydrat | 18 g | 35 g |
Protein | 52 g | 105 g |
Fedt | 46 g | 91 g |
Næringsberegningen omfatter hele opskriften - altså både æggepandekagerne og fyldet.