LCHF grøntsagspandekager i ovn
De her grøntsagspandekager kan varmt anbefales. De laves i ovnen og er helt uden mel, så de er LCHF. Både børn og voksne er vilde med dem.
Ingredienser
til 2 personer- 500 g squash
- 700 g gulerødder
- 1 bdt forårsløg - gem til pynt
- 2 fed hvidløg
- 2 æg
- 50 g parmesanost
- 3 spsk hytteost (eller mere parmesan)
- 6 spsk mandelmel
- salt
- peber
Idéer til tilbehør
- laks og avocado og creme fraiche
- ost og/eller skinke
Sådan laver du grøntsagspandekagerne
Skyl squash og skræl gulerødder. Riv begge dele på et rivejern og pres så meget væde som muligt ud af dem. Jeg brugte bare hænderne, men du kan også komme dem i et rent viskestykke og presse dem.
Tørring af grøntsager i ovn (valgfrit)
Jeg tørrede desuden de revne grøntsager i ovnen ved 200 graders varmluft i ca. 20 minutter. Dette kan dog godt udelades, men jo mere væske du får ud af grøntsagerne, desto bedre bliver pandekagerne. Lad de tørrede grøntsager køle lidt af.
Skyl forårsløgene og hak den hvide del fint - gem de grønne toppe til pynt. Pil hvidløg og riv eller pres det.
Lav dejen
Slå æggene ud i en skål og blend dem sammen med hytteost (undgå for meget væske fra hytteosten). Riv parmesanen og rør den i æggemassen sammen med mandelmel. Krydr med salt og peber. Bland squash, gulerod, forårsløg og hvidløg i dejen.
Bag pandekagerne
Lav små pandekager (ca. ½ cm tykke) på en bageplade med bagepapir. Bag grøntsagspandekagerne i ovnen ved 220 graders varmluft i ca. 15 minutter. Giv dem eventuelt et par minutter på grill, så de bliver lidt sprøde, men pas på, at de ikke får for meget.
Servér f.eks. med røget laks, avocado og creme fraiche eller med ost og skinke, eller spis grøntsagspandekagerne som de er.
Se også de her mega gode LCHF opskrifter
Hvor mange pandekager bliver der?
En portion til 2 personer giver ca. 10-12 pandekager, afhængig af hvor store man laver dem.