Low FODMAP brød
Super dejligt Low FODMAP brød lavet helt uden hvedemel, så det er glutenfrit. Brødet får en skøn struktur fra en lækker blanding af havregryn samt frø og kerner.
Ingredienser
til 1 stk- 25 g gær
- 3 1⁄2 dl vand
- 100 g havremel (kan jeg bruge havregryn i stedet for?)
- 100 g glutenfrie grovvalsede havregryn
- 30 g Pofiber (Hvor kan jeg købe det?)
- 25 g hørfrø
- 25 g sesamfrø
- 50 g solsikkekerner
- 1 tsk salt
- 1 spsk olivenolie
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser, og rør dejen godt sammen. Gem evt. lidt sesamfrø og hørfrø til at drysse over brødet inden bagning.
Lad dejen hæve i 1 time.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Fugt hænderne med vand, og form dejen til et brød. Drys evt. med lidt sesamfrø og hørfrø.
Bag brødet i 40 minutter. Lad det efterfølgende køle helt af, inden du skærer i det - det er vigtigt for at få den rigtige konsistens på brødet.
Flere gode opskrifter der er low fodmap
Ofte stillede spørgsmål om Low FODMAP brødet
Få svar på nogle af de typiske spørgsmål om brødet herunder.
Hvor kan jeg købe Pofiber?
Man kan indimellem være heldig at finde det i de større supermarkeder, men du kan også købe det billigt her [annonce]
Kan jeg bruge havregryn i stedet for havremel?
Du kan godt blende grovvalsede glutenfri havregryn til helt fint mel og bruge det, hvis du ikke kan få fat i havremel. Sørg blot for at sigte de blendede havregryn, inden du bruger dem i brødet.
Det er vigtigt, at du bruger grovvalsede glutenfri havregryn, da det er en af de råvarer, du kan spise ubegrænsede mængder af på en low fodmap diæt.
Kan du ikke finde havremel i butikkerne, kan du købe det her [annonce]
Kan jeg bage boller i stedet for?
Ja, det kan du sagtens. Form blot dejen til små boller i stedet for ét stort brød, og bag dem i ca. 20 minutter.
Fakta om opskriften
Måltid: Brød
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Hævetid: 1 time
Bagetid:
Samlet tidsforbrug: 1 time og 50 min.
Hvor mange skiver bliver der: Du kan skære ca. 8 skiver af brødet.
Næringsindhold i brødet
pr. skive | hele brødet | |
---|---|---|
Kalorier | 196 kcal | 1567 kcal |
Kulhydrat | 19 g | 149 g |
Protein | 6 g | 50 g |
Fedt | 10 g | 76 g |
*Næringsindholdet pr. skive forudsætter, at brødet skæres i 8 skiver.