Low FODMAP ovnret med kartofler og oksekød
Vildt lækker Low FODMAP ovnret med kartofler, der lægges lagvist med super velsmagende kødfyld. Ovnen klarer langt det meste af arbejdet, og hele herligheden afrundes perfekt af smeltet ost på toppen.
Ingredienser
til 4 personerKødfyld
- 500 g hakket oksekød
- 1 spsk olie
- 4 gulerødder
- 2 peberfrugter (røde eller gule)
- 1 squash
- 2 tsk tørret oregano
- 2 tsk tørret rosmarin
- 1 tsk tørret basilikum (eller dobbelt så meget frisk basilikum)
- 70 g tomatpuré
- 1 dl vand
- 1 ds hakkede tomater
- salt
- peber
Derudover
- 800 g kartofler
- 4 æg
- 3 spsk laktosefri mælk
- 100 g revet mozzarella
Kødfyld
Brun det hakkede oksekød af i olien. Forbered grøntsagerne imens.
Skræl gulerødderne, og skyl peberfrugter. Skær begge dele i små tern. Skyl squash, og skær de våde kerner i midten fra. Skær også squashen i små tern.
Kom grøntsager op til det hakkede oksekød, og steg yderligere 5 minutter.
Tilsæt oregano, rosmarin, basilikum og tomatpuré, og steg et par minutter mere.
Tilsæt vand og hakkede tomater, og krydr godt med salt og peber.
Lad kødfyldet simre, imens du forbereder kartoflerne.
Kartoffelbund
Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver.
Tænd ovnen på 200 grader.
Pisk æg og mælk sammen med halvdelen af den revne mozzarella (gem den sidste halvdel ost til at drysse over retten). Krydr æggemassen med salt og peber.
Byg kartoffelfadet op i lag i denne rækkefølge: Kødsovs, æggemasse, kartofler. Slut af med et tyndt lag kødsovs på toppen.
Sæt fadet i ovnen, og bag det ca. 45-50 minutter. Drys den sidste halvdel mozzarellaost ovenpå, og bag yderligere 20 minutter, til osten er smeltet og gylden.
Lad gerne fadet stå og trække i 5-10 minutter, så det kan sætte sig, inden det serveres.
Tip:
Hvis du kan lide den her ret, er denne low fodmap lasagne garanteret også noget for dig.
Du kan evt. lave dobbelt portion af kødsovsen og bruge halvdelen i ovnretten og den anden halvdel i lasagnen ligesom jeg har gjort i den her madplan til low fodmap diet. Så er der ekstra nem aftensmad en af dagene.
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for ovnretten
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 626 kcal | 2506 kcal |
Kulhydrat | 50 g | 201 g |
Protein | 48 g | 190 g |
Fedt | 26 g | 105 g |