Low FODMAP dessert
Den her mega gode dessert er Low FODMAP og består af den lækreste flødecreme spækket med vaniljekorn og friske frugter. En helt suveræn kombination af frisk, cremet og sødt, og så tager det endda ganske kort tid at forberede.
Ingredienser
til 3 personer- 2 blade husblas
- 4 dl fløde (laktosefri)
- 1 vaniljestang
- 75 g rørsukker
Topping
- 75 g jordbær
- 1 kiwi
- 75 g ananas
Læg husblassen i blød i koldt vand.
Kom laktosefri fløde op i en gryde.
Flæk vaniljestangen, og brug lidt af rørsukkeret til at skille kornene fra hinanden. Tilsæt vaniljesukker og det resterende rørsukker til fløden.
Varm flødeblandingen op ved middel varme, til sukkeret er smeltet.
Knug husblassen fri for vand, og tilsæt det til den varme fløde. Rør rundt, til husblassen er smeltet.
Tag gryden af varmen, og lad blandingen køle af en times tid.
Fordel flødeblandingen i glas svarende til det antal personer, du skal lave desserten til. Sæt glassene på køl i minimum 6 timer.
Skyl jordbærrene, og skær dem i små stykker. Skræl både kiwi og ananas, og skær begge dele i små mundrette bidder.
Top hver dessert med de forskellige frugter - så er den lækre low fodmap dessert klar til servering.
Kage til dessert?
Hvis du hellere vil have en kage til dessert, kan jeg i høj grad anbefale denne low fodmap chokoladekage.
Fakta om opskriften
Måltid: Dessert
Oprindelse: Det italienske køkken
Arbejdstid i køkkenet: 10 min.
Hviletid: 7 timer
Samlet tidsforbrug: 7 timer og 10 min.
Næringsindhold for desserten
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 650 kcal | 1949 kcal |
Kulhydrat | 37 g | 111 g |
Protein | 5 g | 14 g |
Fedt | 54 g | 161 g |