Low FODMAP chokoladekage
Hurtig, nem og super lækker - den her Low FODMAP chokoladekage er intet mindre end drøngod. Den har en dejlig chokoladesmag, og så er den tilmed både gluten- og laktosefri.
Ingredienser
til 1 form- 100 g mørk chokolade
- 3 æg
- 150 g rørsukker
- 4 spsk kakaopulver
- 50 g havremel (Hvor kan jeg købe det?)
- 1⁄2 tsk bagepulver
- 1⁄4 tsk salt
- 1⁄2 dl olie
Forvarm ovnen til 180 grader.
Smelt chokoladen over vandbad, og lad den efterfølgende køle lidt af, imens resten forberedes.
Pisk æg og rørsukker til en lys og luftig masse.
Sigt kakaopulver, havremel, bagepulver og salt i æggemassen, og vend det forsigtigt sammen.
Vend den smeltede chokolade og olien i dejen.
Kom dejen op i en form (ca. 20x20 cm) beklædt med bagepapir.
Bag chokoladekagen i 25 minutter, til den er gennembagt.
Lad gerne kagen køle lidt af inden servering.
Serveringsforslag
Kagen kan sagtens spises for sig selv, men den bliver ekstra lækker med lidt friske jordbær og laktosefri flødeskum til.
Se også
Er du lækkersulten efter mere, kan jeg anbefale denne lækre low fodmap dessert.
Hvor kan jeg købe havremel?
Havremel kan ofte findes i de større supermarkeder, men du kan også købe det billigt her [annonce]
Fakta om opskriften
Måltid: Kage
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Hvor mange stykker bliver der: Du kan skære 9 store stykker af kagen eller 12 mindre stykker.
Næringsindhold for chokoladekagen
pr. stykke | hele kagen | |
---|---|---|
Kalorier | 179 kcal | 2143 kcal |
Kulhydrat | 18 g | 220 g |
Protein | 3 g | 42 g |
Fedt | 10 g | 116 g |
Næringsindholdet pr. stykke er baseret på, at chokoladekagen skæres i 12 stykker.