Low FODMAP morgenmad
Rigtig nem og lækker Low FODMAP morgenmad, der består af en overnight grød med chiafrø og glutenfri havregryn. Grøden skal blot trække i køleskabet natten over og toppes med friske frugter morgenen efter - så bliver det ikke nemmere.
Ingredienser
til 2 personer- 2 dl glutenfrie grovvalsede havregryn
- 3 spsk chiafrø
- 1 spsk ahornsirup
- 1 1⁄2 dl kokosmælk (eller risdrik eller laktosefri mælk)
- 3 dl vand
Serveringsforslag
- jordbær
- kiwi
- banan
Sådan laver du low fodmap morgenmaden
- Bland grovvalsede havregryn og chiafrø sammen i en skål.
- Tilsæt ahornsirup, kokosmælk (eller risdrik eller laktosefri mælk) og vand. Rør det godt sammen.
- Stil grøden på køl natten over.
- Rør rundt i din overnight grød inden servering, og top den med low fodmap-venlige frugter såsom jordbær, kiwi og banan - velbekomme.
Mere inspiration til low FODMAP diæten?
Der er gode opskrifter på både morgenmad og aftensmad her
Fakta om opskriften
Måltid: Morgenmad
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet: 5 min.
Trækketid: 7-12 timer
Samlet tidsforbrug: 7 timer og 5 min.
Næringsindhold
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 434 kcal | 869 kcal |
Kulhydrat | 56 g | 111 g |
Protein | 11 g | 22 g |
Fedt | 17 g | 35 g |
Næringsberegningen omfatter både grøden og toppingen. Jeg brugte 25 gram jordbær, ½ kiwi og en kvart banan pr. person. Hvis du bruger andet frugt kan næringsindholdet være anderledes. Se hvordan vi beregner næringsindholdet.