Macarons med chokolade
I denne opskrift har jeg fyldt mine macarons med den lækreste creme, der er lavet på chokolade og fløde. Mere skal der ikke til for at lave en luksuriøs kage, der smager himmelsk.
Ingredienser
til 20 stk- 125 g flormelis
- 90 g mandelmel
- 2 tsk kakaopulver
- 80 g æggehvide
- 80 g sukker
- 75 g mørk chokolade
- 3⁄4 dl piskefløde
Sigt flormelis, mandelmel og kakaopulver sammen.
Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukkeret. Pisk, til det er opløst, og du har en stiv marengs.
Vend mandel-flormelis-kakao-blandingen i, til massen er ensartet. Kom den i en sprøjtepose, og sprøjt den ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Der skal være dobbelt så mange skaller, som det antal kager du vil lave.
Lad skallerne tørre. Det kan tage alt fra 40 minutter til 4 timer, da det afhænger af, hvor fugtig luften er. Bag skallerne i 16 minutter ved 140 grader varmluft, og lad dem køle af.
Chokoladeganache:
Hak den mørke chokolade helt fint, og kom den op i en skål. Bring fløden i kog, og hæld den over i chokoladen.
Rør langsomt i midten af skålen, til chokoladen danner en sej masse. Rør derefter forsigtigt rundt i skålen, til ganachen er ensartet.
Kom den over i en sprøjtepose, og lad den køle af ved stuetemperatur.
Sprøjt chokoladeganache på halvdelen af skallerne, og saml dem med den anden halvdel.
Opbevar dine macarons på køl, til de skal serveres.