Macarons med nougat
Disse lækre macarons er lavet med hasselnøddemel og fyldt med den skønneste bløde nougat. Inde i midten gemmer de på en dejlig overraskelse i form af et friskt blåbær, der danner et perfekt modspil til det cremede fyld.
Ingredienser
til 22 stk- 100 g hasselnødder
- 130 g flormelis
- 80 g æggehvide
- 80 g sukker
- 150 g nougat (blød)
- 22 friske blåbær
Hak hasselnødderne på en minihakker eller blender, til de er blevet til helt fint mel. Sigt det over i en skål. Sigt derefter flormelis ned i samme skål, og bland det sammen.
Pisk æggehviderne luftige, og pisk derefter sukkeret ind i æggehviderne. Bliv ved med at piske, til alt sukkeret er opløst, og du har en marengs.
Bland det sigtede hasselnøddemel og flormelis i marengsmassen, og vend forsigtigt rundt med en dejskraber, til dejen er ensartet.
Kom dejen i en sprøjtepose, og sprøjt den ud i cirkler på en bageplade beklædt med bagepapir (måske skal du bruge flere bageplader). Bank pladen mod køkkenbordet, til overfladen på kagerne er helt glat.
Lad de små kager tørre på bagepladen i 3-4 timer.
Bag dine macarons ved 140 grader varmluft i 16 minutter, og lad dem derefter køle helt af.
Smelt nougaten over vandbad, og kom den i en sprøjtepose. Læg den på køl i 20 minutter, så den ikke er så flydende.
Fordel nougaten på halvdelen af kagerne, placér et blåbær i midten, og saml kagerne med den anden halvdel. Sæt dem på køl et par timer, så nougaten kan sætte sig.
Macarons kan holde sig i hvert fald 3-4 dage på køl, hvis de er i en lufttæt beholder.