Madmuffins med skinke og gulerødder
Rigtig nem opskrift på madmuffins med skinke og gulerødder, der giver en lækker smag og saftig konsistens til muffinsene. Super gode både som madpakke, mellemmåltid eller til picnic-turen.
Ingredienser
til 20 stk- 3 gulerødder
- 25 g gær
- 3 dl vand
- 1 tsk salt
- 1 spsk olie
- 150 g grahamsmel (eller anden type groft mel)
- 300 g skinketern eller skinkestrimler
- 350 g hvedemel
- fedtstof (til at smøre formene med)
- 1 æg
Sådan laver du de lækre madmuffins
- Skræl gulerødderne, og riv dem.
- Rør gæren ud i vand, og tilsæt salt og olie.
- Rør grahamsmelet i. Tilsæt gulerødder og skinke.
- Kom herefter hvedemel i lidt ad gangen. Dejen skal ikke være som en bolledej, men den skal være ensartet.
- Smør muffinsformen/-formene (af aluminium eller silikone) med fedtstof, og fordel dejen heri.
- Lad dem hæve i 45 minutter under et viskestykke.
- Pisk æg sammen, og pensl madmuffinsene.
- Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter, og lad dem køle af på en rist.
Kan de fryses?
Ja, madmuffinsene kan sagtens fryses ned, så snart de er kølet helt af, og så tages op til f.eks. madpakke eller picnic.