Stor madpandekage i ovn
Det er utrolig nemt at lave sine egne madpandekager, og her får du en god opskrift på en stor madpandekage, der er bagt i ovnen. Fyldet, grøntsagerne og osten spiller rigtig godt sammen, og så har du en dejlig krydret aftensmad, der er rig på smag.
Ingredienser
til 3 personerFyld
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 bdt forårsløg
- 1 peberfrugt
- 500 g hakket oksekød
- 20 g smør
- 1 ds hakkede tomater
- 1 tsk tørret oregano
- salt
- peber
Pandekagedej
- 125 g hvedemel
- 4 1⁄2 dl mælk
- 2 tsk salt
- 4 æg
- smør eller olie til smørrelse
Anretning af madpandekagen
- 1 håndfuld mozzarella ost
- 2 tomater
Start med at lave fyldet
Snit/hak løg, hvidløg, forårsløg og peberfrugt, og stil det til side.
Brun oksekødet af i smørret på en pande ved høj varme. Tilsæt hvidløg og løg, og lad det stege i ca. 2 minutter.
Tilsæt 2/3 af forårsløgene, samt peberfrugt, hakkede tomater og oregano, og lad det koge under låg ved høj varme i ca. 6-7 minutter.
Smag til med salt og peber, og stil fyldet til side.
Pandekagedej
Pisk mel, mælk og salt sammen til en ensartet masse, og pisk æggene i massen ét ad gangen.
Tildæk en lille bradepande (ca. 30 x 35 cm) med bagepapir, og smør med rigeligt fedtstof.
Hæld pandekagedejen ud i bradepanden, og bag den ved 225 grader i ca. 20 minutter, eller indtil den er færdig.
Anretning af den store madpandekage
Tag pandekagen ud af ovnen, og tag den forsigtigt op af bradepanden. Læg den på et skærebræt, og fordel næsten alt fyldet på pandekagen. Rul den sammen, og kom det sidste fyld på toppen.
Skær tomaterne i skiver, læg dem ovenpå fyldet, og afslut med mozzarella.
Stil den fyldte madpandekage i et fad, og bag den i ovnen ved 200 grader, indtil osten er smeltet.
Fordel den sidste tredjedel af forårsløgene på toppen, og servér.
Se også:
Madroulade med kylling
Næringsindhold for madpandekagen
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 744 kcal | 2232 kcal |
Kulhydrat | 52 g | 156 g |
Protein | 59 g | 178 g |
Fedt | 35 g | 105 g |