Mandelkage med bær og chokolade
Sikke en drøm af en kage! En lækker mandelbund toppes med bærskum, friske bær og knasende chokolade, der tilsammen skaber en fuldstændig uimodståelig kage. Desuden er den rigtig nem at lave, og bunden kan sagtens laves en dag i forvejen, så den er perfekt til gæster.
Ingredienser
til 1 springformMandelbund
- 275 g sukker
- 1 spsk vaniljesukker
- 6 æggehvider
- 300 g mandler
- 50 g chokolade
Topping
- 300 g jordbær
- 100 g blåbær
- 100 g hindbær
- 1 spsk vaniljesukker
- 4 dl fløde
- 25 g chokolade
Bland sukker og vaniljesukker sammen.
Kom æggehviderne op i en skål, og start med at piske ved laveste hastighed med en håndmikser eller en røremaskine. Pisk dernæst ved højeste hastighed, og tilsæt sukkerblandingen gradvist, når æggehviderne begynder at skumme. Pisk videre, til du har en stiv marengs.
Blend eller hak mandlerne helt fint. Hak også chokoladen. Fold mandler og chokolade forsigtigt i marengsmassen.
Beklæd bunden af en springform (ca. 23-24 cm i diameter) med bagepapir. Fordel nøddemarengsen i springformen, og bag den ved 180 grader i 25-30 minutter. Lad bunden køle helt af efterfølgende, og lav toppingen imens.
Skyl bærrene, og skær den grønne top af jordbærrene.
Kom halvdelen af bærrene op i en skål, og mos dem godt sammen med vaniljesukkeret.
Pisk fløden til skum, og vend bærmosen heri.
Hak chokoladen til toppingen så fint eller groft, du ønsker det.
Top den afkølede mandelkage med bærskummet og de resterende friske bær - skær evt. jordbærrene i mindre stykker. Drys til slut med hakket chokolade.
Se også:
Denne mega lækre rutebilskage med bær.