Mango chutney - nem opskrift
Hjemmelavet mango chutney smager så meget bedre end den færdigkøbte af slagsen, og med den her opskrift er det endda nemt at lave. Hvis du kommer den færdige chutney på skoldede glas, kan den holde sig flere uger i køleskabet.
Ingredienser
til 1 glas- 1 mango
- 1 æble
- 1⁄2 chili
- 1 spsk ingefær
- 1⁄2 limefrugt
- 1⁄2 dl hvidvinseddike
- 1 tsk honning
- 1⁄4 tsk kardemomme
- 1⁄2 tsk spidskommen
Skræl mangoen, fjern stenen, og skær frugtkødet i små stykker. Skræl æblet, og fjern kernehuset. Skær æblet i små tern. Hak chilien fint (skrab evt. kernerne ud af chilien, hvis du vil have en lidt mildere chutney). Skræl og riv ingefæren.
Kom mango- og æbletern, chili og ingefær op i en gryde. Pres limefrugten, og kom saften i gryden sammen med hvidvinseddike, honning, kardemomme og spidskommen. Kog det op, og skru derefter ned til svag varme. Lad det simre i ca. 20 minutter, og rør i det engang imellem.
Kom mango chutneyen på rengjorte syltetøjsglas eller lignende, og lad den køle af.
Der bliver nok chutney til at fylde et syltetøjsglas på ca. 250 ml.
Tip:
Du kan rengøre syltetøjsglassene ved at skylle dem i varmt vand og komme dem i ovnen ved 120 grader i 20 minutter.