Marcipanroser
Det kan umiddelbart virke skræmmende at arbejde med marcipan, men hvis du følger teksten i denne opskrift og klikker dig gennem trin-for-trin billederne, er det ikke svært at lave en smuk marcipanrose, som kan bruges til diverse kagedekorationer.
Ingredienser
til 1 stk- 50 g marcipan
Til rosen på billedet har jeg brugt 50 g marcipan. Der bliver ca. 20 g marcipan tilovers, når man er færdig med at forme rosen, og det overskydende marcipan kan så bruges til den næste rose, hvis man skal lave flere.
OBS! Hvis du klikker i højre hjørne af billedet, kan du se illustrationer af fremgangsmåden.
Del marcipanen i 7 lige store stykker, og tril dem til kugler.
Kom den første marcipankugle over på et stykke plastik, og dæk den med plastik fra den anden side. Brug tommelfingeren til at presse kuglen flad, og gør så kanterne helt flade. Det skal ende med at ligne en halvcirkel, hvor bunden stadig er tyk, men kanten er tynd. Sådan skal du gøre med alle 7 marcipankugler, så du får 7 rosenblade i alt.
Rul det første rosenblad tæt. Det skal danne rosens midte. Tryk forsigtigt i midten af det andet rosenblad, så det får en form, der minder lidt om en lille skål. Sæt midten af det andet rosenblad hen over lukningen af det første. Sæt det tredje rosenblad på lukningen af det andet, så der nu er et rosenblad på hver side af det første.
Rotér rosen 90 grader, og sæt fjerde og femte rosenblad på hver deres side af rosen. Gentag dette med sjette og syvende rosenblad, og skær så bunden af. Brug det overskydende marcipan til flere roser eller til blade (som vist på billedet).
Tip:
Jeg kan meget godt lide, at bladene er helt tynde i kanten, men hvis du gerne vil have en mere ensartet marcipanrose, kan du presse rosenbladende lidt mindre flade.
Du kan også røre marcipanen med flormelis og glukosesirup, så den bliver mere medgørlig. Brug f.eks. målene fra overtræksmarcipanen i denne opskrift.