Marinade til flanksteak
2 rigtig lækre marinader, der passer perfekt til flanksteak. Der er både en allround marinade og en rødvinsmarinade, og de er begge to gode uanset, om kødet skal grilles, steges på panden eller tilberedes i ovnen.
Ingredienser
til 3 personerMulighed 1: Allround marinade
- 2 fed hvidløg (små)
- 2 spsk frisk rosmarin eller timian (eller tørret)
- evt. 1⁄2 tsk chiliflager
- 4 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- peber
Mulighed 2: Rødvinsmarinade
- 1 dl rødvin
- 2 tsk brun farin
- 2 tsk tomatpuré
- 2 tsk frisk rosmarin eller timian (eller tørret)
- 1 tsk salt
- peber
Mulighed 1: Allround marinade til flanksteak
Pil hvidløg, og pres dem i en skål. Hak rosmarin eller timian fint (du kan også bruge halvt af hver).
Rør hvidløg, rosmarin eller timian, evt. chiliflager, olivenolie og salt sammen. Krydr med peber.
Smør flanksteaken godt ind i marinaden, og lad den marinere på køl i min. 30 minutter, men gerne længere (op til 24 timer).
Mulighed 2: Rødvinsmarinade
Kom rødvinen op i en skål, og tilsæt brun farin og tomatpuré.
Hak rosmarin eller timian fint (du kan også bruge en blanding af rosmarin og timian). Bland krydderurterne i marinaden sammen med salt, og krydr med peber.
Læg flanksteaken i rødvinsmarinaden, og lad den trække på køl i min. 30 minutter (eller op til 24 timer).
Er du på udkig efter en barbecuemarinade til din flanksteak, kan du se denne opskrift på BBQ marinade til pulled pork og spareribs.
Hvor meget flanksteak er der marinade til?
Opskriften er som udgangspunkt til 3 personer og giver marinade til 1 flanksteak på ca. 5-600 gram. Husk at skalere opskriften op eller ned, hvis du har et større eller mindre stykke kød.
Marinade med øl
Du kan sagtens bytte rødvinen i rødvinsmarinaden ud med øl og lave en super lækker ølmarinade, der især er god til grill. Brug gerne en lidt mørkere øl, så der er masser af smag i. Du kan også se denne opskrift på ølmarinade.
Lækkert tilbehør til din flanksteak
Uanset om du steger din flanksteak på panden, på grillen eller i ovnen, passer dette lækre tilbehør rigtig godt til:
Sprøde råstegte kartofler på pandenStegte grønne asparges (perfekt tilbehør til kød)God rødvinssauce til oksemørbrad og andet oksekød
Rødvinssaucen er især oplagt at lave, hvis du laver rødvinsmarinaden.
Fakta om opskriften
Oprindelse: Det danske køkken og det italienske/græske køkken
Smag: Hvidløg, rosmarin, rødvin
Arbejdstid i køkkenet:
Tid til marinering: Min.
Næringsindhold for allround marinaden
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 123 kcal | 493 kcal |
Kulhydrat | 1 g | 2 g |
Protein | 0 g | 1 g |
Fedt | 14 g | 54 g |
Det er ikke al allround marinaden der hænger fast på kødet under tilberedningen (og man spiser derfor ikke al marinaden). Næringsberegningen tager højde for dette.
Næringsindhold for rødvinsmarinaden
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 19 kcal | 115 kcal |
Kulhydrat | 2 g | 10 g |
Protein | 0 g | 1 g |
Fedt | 0 g | 0 g |
Det er kun ca. halvdelen af rødvinsmarinaden der hænger fast på kødet, og som man dermed spiser. Næringsberegningen tager højde for dette.