Marinade til koteletter
Rigtig god opskrift på marinade til koteletter i 3 lækre og hurtige varianter - vælg mellem en lækker BBQ paprikamarinade, en god honning-sennep marinade eller en hvidløgsmarinade med friske krydderurter.
Ingredienser
til 2 personerMulighed 1: BBQ paprikamarinade
- 2 tsk paprika
- 2 tsk tomatpuré
- 2 tsk brun farin
- 1 fed hvidløg (lille)
- 2 spsk olie
- 1⁄2 tsk salt
- peber
Mulighed 2: Honningmarinade
- 1 spsk honning
- 1⁄2 spsk sennep (evt. groft)
- 1⁄2 spsk balsamico (du kan også bruge almindelig eddike i stedet for)
- evt. 1⁄2 tsk timian (frisk eller tørret)
- 2 spsk olie
- 1⁄2 tsk salt
- peber
Mulighed 3: Hvidløgsmarinade
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk frisk timian eller rosmarin (jeg brugte en blanding - du kan også bruge tørret)
- 2 spsk olie
- 1⁄2 tsk salt
- peber
Mulighed 1: BBQ marinade til koteletter
Bland paprika, tomatpuré og brun farin sammen. Pres hvidløg i, og tilsæt olivenolie.
Krydr marinaden med salt og peber.
Mulighed 2: Honning-sennepsmarinade
Rør honning, sennep og balsamicoeddike sammen. Tilsæt evt. timian.
Rør olien i, og krydr med salt og peber.
Mulighed 3: Hvidløgsmarinade med krydderurter
Pil hvidløg, og pres det eller riv det på den fine side af rivejernet. Hak frisk timian eller rosmarin fint.
Bland hvidløg, krydderurter og olie sammen, og krydr med salt og peber.
Se også denne lækre ølmarinade eller tag et kig på denne nemme marinade til nakkekoteletter og nakkefilet.
Når du skal tilberede de marinerede koteletter
Du kan tilberede de marinerede koteletter på forskellige måder - se hvordan herunder:
Tilberedning i ovn
Start gerne med at brune koteletterne af 1 minut på hver side på en pande, så kødet får en ordentlig stegeskorpe og forsegles. Kom koteletterne op i et ildfast fad med resten af marinaden, og steg dem ved 225 grader i 15-20 minutter. Vend dem gerne et par gange undervejs, så de bliver dækket godt af den gode marinade.
På panden
Tag svinekoteletterne op af marinaden, og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle. Brun dem af ved høj varme i olie i 1 minut på hver side. Skru herefter ned på middel varme, og steg yderligere 2-3 minutter på hver side, til de er lige akkurat gennemstegt. Den præcise stegetid afhænger af, hvor tykke koteletterne er.
Pensl gerne koteletterne med den overskydende marinade løbende, imens de steger.
På grillen
Se her hvordan du bedst griller koteletter.
Undervejs i grillningen, kan du med fordel pensle noget af den overskydende marinade på koteletterne, så de får ekstra meget smag.
Fakta om opskriften
Oprindelse: Det amerikanske køkken, det danske køkken og det italienske/græske køkken
Smag: Barbecue, honning, hvidløg
Arbejdstid i køkkenet:
Tid til marinering: Min.
Næringsindhold for paprikamarinaden
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 107 kcal | 214 kcal |
Kulhydrat | 4 g | 7 g |
Protein | 0 g | 1 g |
Fedt | 10 g | 20 g |
Det er ikke al paprikamarinaden der hænger fast på kødet under tilberedningen (og man spiser derfor ikke al marinaden). Næringsberegningen tager højde for dette.
Næringsindhold for honning/sennepsmarinaden
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 114 kcal | 229 kcal |
Kulhydrat | 7 g | 14 g |
Protein | 0 g | 0 g |
Fedt | 10 g | 19 g |
Det er ikke al honning/sennepsmarinaden der hænger fast på kødet under tilberedningen (og man spiser derfor ikke al marinaden). Næringsberegningen tager højde for dette.
Næringsindhold for hvidløgsmarinaden
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 80 kcal | 159 kcal |
Kulhydrat | 1 g | 1 g |
Protein | 0 g | 0 g |
Fedt | 8 g | 17 g |
Det er ikke al hvidløgsmarinaden der hænger fast på kødet under tilberedningen (og man spiser derfor ikke al marinaden). Næringsberegningen tager højde for dette.