Marinara sauce opskrift
Der findes lige så mange opskrifter på den klassiske italienske marinara sauce, som der findes mødre i Italien. Den her variant er med persille og oregano, og der bruges desuden rødvin, hvilket tilfører lidt sødme til den lækre sauce.
Ingredienser
til 8 personer- 2 løg
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk olie
- 1 dl rødvin
- 2 ds hakkede tomater
- 2 spsk tomatpuré
- 1 spsk tørret oregano
- salt
- peber
- 1 bdt persille
Pil løg og hvidløg, hak dem, og svits dem i olien i en gryde. De skal ikke brune. Tilsæt rødvinen, og lad det simre et par minutter.
Tilsæt de hakkede tomater, tomatpuré og oregano. Lad det simre yderligere 10 minutter.
Tag gryden af varmen, og blend saucen groft med en stavblender (eller i en alm. blender eller foodprocessor).
Sæt gryden tilbage på blusset, og varm saucen godt igennem. Smag til med salt og peber.
Skyl persillen, og hak den fint. Rør den i lige inden servering, når gryden tages af blusset.