Maskeret blomkål med rejer
Denne skønne ret kaldes maskeret blomkål, da den består af et blomkålshoved, der omkranses af ærter, tomater og æg og overhældes med dilddressing og rejer. En ægte klassiker, der egentlig bare er et tag-selv-bord af lækkerier.
Ingredienser
til 4 personer- 1 blomkål
- 200 g ærter (frosne)
- 4 æg
- 2 tomater (store)
- 1 bdt dild
- 2 1⁄2 dl creme fraiche
- saft fra 1⁄4 citron
- 1⁄2 tsk sukker
- salt
- peber
- 170 g rejer
Sådan laver du maskeret blomkål
- Rens blomkålen og skyl den. Kom 2 cm vand i en stor gryde, og bring det i kog. Kom blomkålen i, og lad den dampe under låg i 5-7 minutter. Skyl den herefter med koldt vand, så den forbliver frisk.
- Kog ærterne ganske kort, og overhæld dem med koldt vand, så de også forbliver friske i farven og strukturen.
- Sæt blomkålen midt på et fad, og fordel ærterne rundt om. Hold en lille håndfuld tilbage til pynt.
- Kog æggene i ca. 9 minutter, pil dem, og skær dem i kvarte. Skær tomaterne i både, og fordel tomatskiver og kvarte æg rundt i kanten af fadet.
- Hak dilden, og rør den i creme fraichen. Smag til med citronsaft, sukker, salt og peber, og hæld dilddressingen ud over blomkålen.
- Pynt til sidst med rejerne og de ærter, du har holdt tilbage til at pynte med, og server den maskerede blomkål med lidt godt brød til.