Mexicansk quinoasalat med bønner
Denne skønne quinoasalat er mexicansk inspireret. Den er fyldt med bønner, majs, avocado, tomat og peberfrugt, der alt sammen gør den lækker, sund og mættende. Salaten kan bruges som hovedret eller som tilbehør til mexicanske pandekager, tortillas eller lignende.
Ingredienser
til 2 personer- 1 avocado
- 1 limefrugt
- 1 håndfuld frisk koriander eller persille
- 1 peberfrugt
- 10 cherrytomater
- 1 skalotteløg
- 1 ds sorte bønner (à 265 g)
- 150 g majs (fra dåse)
- 2 dl quinoa (kogt)
- salt
Skær avocadoen i mundrette stykker. Pres limefrugten, og bland saften med avocadoen, så den ikke bliver brun. Hak koriander/persille, og rør også dette sammen med limesaften.
Skær peberfrugt og cherrytomater i mundrette stykker. Hak løget så fint som muligt.
Dræn de sorte bønner, og skyl dem med koldt vand. Dræn også eventuel væde fra majsene.
Bland alle ingredienserne sammen med den kogte quinoa, og smag til med salt.
Tip:
Mængdeangivelsen er lavet til, at quinoasalaten serveres som en ret i sig selv, da man får rigeligt med protein fra quinoafrøene og bønnerne. Hvis man skal bruge salaten som tilbehør, er der til flere personer end angivet – ca. dobbelt så mange.