Mexicansk tærte i bradepande
Den her mexicanske tærte med oksekød og dejlige grøntsager er perfekt både til hverdag og som nem gæstemad. Lavet i bradepande og med tortillapandekager som bund er den ekstra nem, og pandekagerne får skønne sprøde kanter under bagningen.
Ingredienser
til 6 personer- 1 bdt forårsløg
- 3 peberfrugter
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk olie
- 800 g hakket oksekød
- 2 breve tacokrydderi
- 1⁄2 spsk tomatpuré
- 140 g majs
- 6 æg
- 250 g creme fraiche
- 1⁄2 tsk salt
- 100 g revet cheddarost
- Lidt ekstra olie til at smøre bradepanden
- 6 tortillapandekager (store)
Til servering
- evt. jalapeños
- evt. creme fraiche
Forbered kød- og grøntsagsfyld
Skyl forårsløg, og snit dem fint (gem evt. lidt af den grønne top til pynt). Skyl peberfrugter, og skær dem i tern. Pil hvidløg, og hak det fint. Varm olien op i en stor pande/gryde ved middel varme, og svits grøntsagerne heri i fem minutter.
Skub grøntsagerne til side, og kom den hakkede oksekød på panden. Brun kødet godt af. Er der meget væske i kødet, skal du blot blive ved med at stege det, til væsken er fordampet.
Tilsæt tacokrydderi og tomatpuré, og svits det af et par minutter. Smag evt. til med lidt ekstra salt.
Tag kødet af varmen, og tilsæt majs. Lad kødfyldet køle af i 10-15 minutter.
Æggemasse
Pisk æg, creme fraiche, salt og halvdelen af cheddarosten sammen.
Smør en lille bradepande (ca. 25x35 cm) med lidt olie, og dæk den til med tortillapandekager, så de overlapper hinanden. Fordel kødfyldet på bunden, og hæld æggemassen over. Drys resten af osten over.
Bag den mexicanske tærte i ca. 20 minutter ved 200 grader, til æggemassen er stivnet. Servér den evt. med jalapeños, hvis du gerne vil have et stærkt pift.
Se også:
Denne mega lækre mexicanske lasagne med oksekød - den er altid et hit.
Godt tilbehør til tærten
Udover at creme fraiche er rigtig godt at servere til tærten, er det også super lækkert at servere den med dette dejlige tilbehør:
Nem avocado-salsaLækker avocado-coleslawSundere guacamole
Skal der lidt ekstra grønt til, og det skal gå hurtigt, kan du servere grøntsagsstave af f.eks. peberfrugt eller agurk til tærten.
Kan man fryse tærten?
Man kan sagtens fryse oksekødstærten ned, enten hel eller skåret i portionsstykker.
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 748 kcal | 4488 kcal |
Kulhydrat | 49 g | 297 g |
Protein | 47 g | 280 g |
Fedt | 40 g | 237 g |
*Hvis den mexicanske tærte serveres med jalapeños og/eller creme fraiche, så kommer det oven i ovenstående næringsberegning.