Million karry
Virkelig god opskrift på million karry, der smager som en lækker omgang boller i karry med cremet karrysovs og endda er klar på kun 25 minutter.
Jeg tilføjer ofte gulerødder til retten, for det smager rigtig godt, og får så man lidt ekstra grøntsager
Ingredienser
til 4 personer- 500 g hakket svinekød (du kan også bruge hakket kylling)
- 30 g smør
- 1 løg
- evt. 200 g gulerødder hvis du vil have lidt grønt i retten
- 2 spsk karry (mild)
- 3 spsk hvedemel
- 5 dl vand
- 1 1⁄2 hønsebouillonterning
- 2 dl fløde
- 1 tsk sukker
- salt
- peber
- evt. 2 tsk citronsaft (kan sagtens undlades)
Serveringforslag
- ærter
- ris eller pasta eller kartoffelmos
Sådan laver du million karry
- Brun det hakkede svinekød godt af i smørret. Kødet må gerne tage lidt farve.
- Pil imens løget, og hak det fint. Skræl evt. også gulerødder, og skær dem i små tern, hvis du vil bruge dem i retten.
- Kom løg og evt. gulerødder op til kødet, og steg dem med i 5 minutter. Drys karry og hvedemel over, og svits ekstra 2 minutter.
- Tilsæt vand, og smuldr bouillonterningen i. Lad retten simre i 5 minutter.
- Tilsæt fløde og sukker, og lad retten simre yderligere 5 minutter.
- Smag til med salt, peber og evt. citronsaft i.
- Servér f.eks. din karry millionbøf med grønne ærter og ris, pasta eller kartoffelmos til.
Hvor længe kan retten holde sig?
Opbevaret på køl kan karry kødsovsen fint holde sig i 2-3 dage.
Kan det fryses?
Ja, du kan sagtens fryse retten ned i lufttætte beholdere eller fryseposer.
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Næringsindhold for millionboller i karry
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 488 kcal | 1952 kcal |
Kulhydrat | 15 g | 61 g |
Protein | 28 g | 113 g |
Fedt | 34 g | 137 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på million karry - ikke tilbehør såsom ris og ærter.