Mini flødeboller med karamel
Jeg kan slet ikke få nok af de her mini flødeboller med karamel i midten – de smager fantastisk, og så var jeg faktisk overrasket over, hvor nemme de var at lave. Du skal blot give dig god tid og lave ét element ad gangen, for det hele er noget, der sagtens kan stå og hvile, imens du forbereder resten.
Ingredienser
til 36 stkKaramel
- 100 g sukker
- 20 g smør
- 1 dl fløde
Flødeboller
- 200 g marcipan
- 3⁄4 dl vand
- 200 g sukker
- 120 g æggehvide
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk eddike
- 150 g mørk chokolade
Topping
- evt. krymmel
Karamel:
Kom sukkeret i en tykbundet gryde, og lad det smelte helt uden at røre i det. Rør smørret i, når sukkeret er helt smeltet. Hæld fløden i lidt ad gangen – hvis du hælder det hele i på én gang, risikerer du, at karamellen stivner. Særligt hvis fløden er for kold.
Lad karamellen koge i 5-10 minutter, til den er tilpas tyk. Lad den køle lidt af, og hæld den så over i en sprøjtepose, så den kan køle helt af, imens du laver resten af elementerne til flødebollerne.
Flødeboller:
Rul marcipanen til en pølse – min havde en diameter på ca. 3 cm. Skær den ud i skiver (5 mm i tykkelsen), og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem ved 180 grader i ca. 3-4 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af.
Kom vand og sukker i en gryde, og lad det koge op, så sukkeret smelter. Rør derefter vaniljesukker og eddike i. Lad det køle lidt af.
Pisk æggehviderne, og hæld sukkermassen i lidt ad gangen, når hviderne begynder at skumme. Pisk, indtil skummet er en helt fast marengsmasse, og du kan vende skålen på hovedet, uden at det falder ud. Kom marengsen i en sprøjtepose.
Sprøjt marengsen ud på marcipanbundene. Sprøjt derefter karamel i midten af marengsen ved at komme sprøjteposen med karamel ned i midten af marengsen og sprøjte lidt karamel ud.
Bag flødebollerne ved 220 grader i 1 minut, så marengsen bliver lidt hård – så er det nemmere at overtrække dem med chokolade.
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen, og overtræk flødebollerne med chokolade ved enten at hælde det henover dem eller ved at pensle det på. Drys med det topping, du foretrækker – jeg brugte lakridskrymmel.