Mini muffins med chokolade
De her mini muffins med smag af chokolade og en dejlig smørcreme med kakao kan kun blive et hit. Kagerne er hurtige at lave, og smørcremen er nem at gå til. De kan evt. pyntes med et lille lakridsæg eller lignende, men de er også fine uden.
Ingredienser
til 24 stk- 150 g sukker
- 1 æg (stort)
- 125 g mel
- 40 g kakaopulver
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 knsp salt (fint)
- 1 dl mælk
- 140 g smør
Chokoladecreme
- 125 g smør (stuetemperatur)
- 200 g flormelis
- 100 g flødeost
- ca. 2 spsk kakaopulver
Pynt
- evt. 24 Haribo lakridsæg
Forvarm ovnen til 200 grader.
Pisk sukker og æg lyst og luftigt. Sigt mel, kakaopulver, bagepulver, vaniljesukker og salt i, og bland det grundigt i. Tilsæt mælk.
Smelt smørret, og tilsæt også det. Vend det i dejen, og fordel den derefter i formene.
Bag dine mini muffins i ca. 12-14 minutter. Lad dem derefter køle af på en rist.
Chokoladecreme:
Pisk smør og flormelis sammen, til massen er luftig. Tilsæt flødeost og kakaopulver, og rør, til massen er ensartet.
Dekorer dine mini-chokolademuffins med cremen ved f.eks. at bruge en stjernetyl. Du kan evt. pynte dem med et lakridsæg.