Minicupcakes med vanilje
Svampede minicupcakes med smag af vanilje. De små kager pyntes ligeledes med en dejlig smørcreme, der også smager af vanilje, og til sidst toppes hele herligheden med et lille lakridsæg eller påskeæg.
Ingredienser
til 24 stk- 1 vaniljestang
- 125 g sukker
- 2 æg
- 150 g hvedemel
- 1⁄4 tsk salt (fint)
- 1 1⁄2 tsk bagepulver
- 1 dl mælk
- 1 dl creme fraiche
- 85 g smør
Topping
- 125 g smør (stuetemperatur)
- 200 g flormelis
- 100 g flødeost
- vaniljeekstrakt
- evt. 24 Haribo lakridsæg eller påskeæg
Forvarm ovnen til 175 grader.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og del dem med lidt af sukkeret. Pisk vanilje, sukker og æg, indtil massen er lys og luftig.
Bland alle de tørre ingredienser sammen, og sigt dem i sukkermassen. Bland det hele grundigt, og tilsæt derefter mælk og creme fraiche.
Smelt smørret, og tilsæt det som det sidste.
Fordel dejen i formene, og bag dine minicupcakes i ca. 15 minutter. Lad dem køle af på en rist.
Topping:
Pisk smør og flormelis sammen, til det er lyst og luftigt. Rør det sammen med flødeosten, og smag til med vaniljeekstrakt. Fordel cremen på de afkølede minicupcakes, og pynt evt. med et lakridsæg eller påskeæg på hver cupcake.