Mørbrad i fad med porrer og bacon
Fantastisk opskrift på mørbrad i fad med porrer, bacon og fløde. Retten er mega nem at forberede, og så klarer ovnen størstedelen af arbejdet, så man enten kan lave lækkert tilbehør eller slappe af imens. Alt i alt en super simpel ret, der er proppet med velsmag.
Ingredienser
til 3 personer- 4 porrer
- 1⁄2 spidskål (stort)
- 1 hønsebouillonterning
- 2 dl vand (kogende)
- 4 dl fløde
- 1⁄2 tsk salt
- peber
- 1 svinemørbrad
- 6 skiver bacon
Serveringsforslag
- kartofler eller ris, pasta eller en frisk grøn salat
Start med at gøre porrer og flødesovs klar
Forvarm ovnen til 200 grader.
Rens porrerne grundigt, og skær dem i tynde skiver. Skyl spidskål, og snit det fint. Kom porre og spidskål op i et ildfast fad.
Rør hønsebouillonterningen ud i det kogende vand. Tilsæt fløde, og krydr sovsen med salt og peber. Hæld flødesovsen over grøntsagerne i fadet.
Pak mørbraden ind i bacon og sæt fadet i ovnen
Afpuds svinemørbraden for bimørbrad, fedt og sener. Krydr den med salt og peber, og pak den ind i bacon. Læg mørbraden i fadet.
Sæt fadet i ovnen, og steg det i 20 minutter. Skru derefter op på 250 grader, og giv retten yderligere 10 minutter, til mørbraden er gennemstegt, og baconen er gylden.
Servér f.eks. med kartofler, ris, pasta eller en god salat til.
Se også:
Denne mega lækre opskrift på kylling i fad med bacon og cremet porrebund.
Hvad kan man servere til?
Det er rigtig lækkert at servere en dejlig salat eller ovnbagte kartofler til, f.eks.:
Sprøde knuste kartoflerLækker bagt kartoffelmosSpidskålssalat med den bedste mormordressing
Lækkert low carb tilbehør
Hvis tilbehøret skal være low carb, kan jeg især anbefale disse lækre opskrifter til:
Lækker blomkålsmosBroccoli-blomkålsrisStegt spidskål på panden
Næringsindhold for mørbrad med porre og bacon
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 973 kcal | 2920 kcal |
Kulhydrat | 23 g | 68 g |
Protein | 52 g | 156 g |
Fedt | 73 g | 220 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på mørbrad i fad med porre og bacon - ikke eventuelt tilbehør.
P.S. Som et sidste tip, vil jeg lige foreslå dig, at tage et kig på den her opskrift på svinemørbrad, som er en af de bedste hvis du spørger mig.