Muffins med æbler
Lækre, luftige muffins med et spændende spil af søde smage. Æblerne går godt med kardemommens fyldige aroma og giver friskt bid til den jævne konsistens. Varier dem evt. ved at erstatte æblestykkerne med pære.
Ingredienser
til 18 stk- 225 g smør
- 300 g rørsukker
- 3 æg
- 50 g mandler
- 250 g mel
- 1 tsk bagepulver
- 3 tsk vaniljesukker
- 1 tsk kardemomme (stødt)
- 1 knsp salt
- 1 1⁄2 dl creme fraiche
- 2 æbler (store)
Pisk smør og sukker godt.
Pisk et æg i ad gangen.
Rist mandlerne på en pande og hak dem meget fint - gerne i en kværn så det bliver til mandelmel.
Bland mel, bagepulver, vaniljesukker, kardemomme, salt og mandelmel - hvis mandlerne ikke er kværnet til mel, men blot finthakkede, blandes de ikke i melblandingen, men kommes i dejen til sidst sammen med æblerne.
Sigt halvdelen af melblandingen i dejen, og rør rundt med en grydeske.
Rør halvdelen af creme fraichen i dejen.
Sigt herefter det sidste af melblandingen i dejen, og rør det sidste af creme fraichen i.
Skræl æblerne, skær dem i små tern, og kom dem i dejen.
Kom dejen i muffinforme - gerne papirforme, som ikke skal smøres.
Bages ved 180 grader i 20-25 minutter.
Kan serveres med og uden creme fraiche eller flødeskum.
Æblerne kan skiftes ud med pærer, og der kan tilsættes 1 tsk. stødt ingefær, som smagsmæssigt passer godt til pærerne. Kardemommen kan i så fald enten bibeholdes, eller udelades.