Muffins med Dumle
I disse udsøgte chokolademuffins gemmer der sig en blød og lækker Dumle indeni. Den søde karamel giver en dejlig og rund smag til den intense og fyldige muffin.
Ingredienser
til 16 stk- 100 g mørk chokolade
- 100 g smør
- 2 æg
- 3 dl sukker
- 3 dl hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 4 spsk kakaopulver
- 1 dl mælk
- 16 stk muffinsforme
- 1 pk Dumle
Hak chokoladen groft, og læg lidt til siden til at drysse ovenpå til sidst. Smelt resten af chokoladen sammen med smør i en skål over vandbad. Tag skålen væk fra varmen, når næsten alt smørret er smeltet. Lad det smelte færdigt.
Pisk æg og sukker til en luftig masse. Rør chokolademassen i. Bland mel, bagepulver og kakao sammen, og sigt det i æggemassen. Tilsæt mælk, og rør det hele godt sammen.
Fordel halvdelen af dejen i muffinsformene, og læg en Dumle i hver form. Kom så resten af dejen i formene, så Dumlen er skjult. Drys resten af det hakkede chokolade på toppen. Bag muffinsene ved 200 grader i 15-20 minutter.