Müsli med havregryn
Denne skønne, hjemmelavede variant af müsli med havregryn slår til hver en tid den færdigkøbte. Opbevar den i en lufttæt beholder, så du altid har lidt lækkert at drysse på f.eks. din yoghurt eller skyr.
Ingredienser
- 200 g mandler
- 300 g havregryn
- 50 g speltflager
- 25 g rørsukker
- 6 spsk lys sirup
- 50 g rosiner
- 50 g tørrede tranebær
Hak mandler, og bland dem sammen med havregryn, speltflager og rørsukker.
Tilsæt sirup lidt ad gangen, og vend blandingen sammen, så siruppen bliver fordelt jævnt.
Fordel blandingen på et stykke bagepapir, og bag det i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter, eller til blandingen er gylden. Rør i blandingen ca. hvert 5. minut.
Hak rosiner og tranebær, og tilsæt dem, når blandingen tages ud af ovnen. Kom müslien i en lufttæt dåse eller på glas, når det er kølet helt ned.
Spis f.eks. müslien på skyr eller yoghurt.