Naanbrød på panden
I den her opskrift bages de lækre indiske naanbrød på panden, og det giver den helt rigtige afbagning, så de smager autentisk. Brødene pensles med en skøn blanding af hvidløg og smeltet smør, der lige sætter prikken over i’et.
Ingredienser
til 8 stk- 1 tsk salt
- 450 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1⁄4 tsk stødt koriander
- 3 dl yoghurt
- 1 dl mælk
- 70 g smør
- 4 fed hvidløg (kan udelades)
- evt. frisk koriander
Bland salt, hvedemel, bagepulver og stødt koriander, og sigt det i en skål. Tilsæt yoghurt og mælk, og rør, til dejen er ensartet. Lad den hvile tildækket i 30 minutter.
Smelt smørret, og pres hvidløgene ned i det smeltede smør.
Del dejen i det antal naanbrød, du vil bage, og rul den ud på et meldrysset bord, så hvert stykke dej bliver ca. 17-18 cm i diameter (evt. lidt længere på den ene led).
Varm en pande op til middelhøj varme. Bag naanbrødene et ad gangen på den tørre varme pande, til det har fået lidt mørkebrune pletter på begge sider.
Pensl straks den ene side med hvidløgssmørret.
Server f.eks. naanbrødene til indisk dahl, butter chicken eller en vegetarisk curry.
Tip:
Hvis man er til det, kan man også hakke noget frisk koriander helt fint og blande det i det smeltede smør, før det pensles på brødene.