Nem butterdejstærte med bacon og broccoli
Den elskede broccolitærte med bacon har her fået et twist i form af en super nem bund, så den bliver til en butterdejstærte med bacon og broccoli. Den er rigtig god at servere til f.eks. brunch, frokost eller aftensmad.
Ingredienser
til 3 personer- 1 hoved broccoli
- 200 g bacon
- 1 rødløg (lille)
- 1 dl creme fraiche 38% (du kan også bruge 18%)
- 1 æg
- 50 g revet ost
- salt
- peber
- 1 rulle butterdej
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skyl broccolien, og skær den i små buketter. Steg baconen næsten sprød på en pande, og hæld det meste af baconfedtet fra. Steg broccolibuketterne med et par minutter, og kom fyldet op i en skål. Lad det køle lidt af.
Pil rødløg, og skær det i tynde skiver. Pisk creme fraiche, æg og halvdelen af det revne ost sammen, og krydr godt med salt og peber.
Læg butterdejen på en bageplade, og fold ca. 1 cm af siderne op, så der kommer en lille kant på tærten. Prik bunden med en gaffel, og hæld æggeblandingen på. Fordel broccoli, bacon og rødløg ovenpå, og drys med det resterende ost.
Bag butterdejstærten i 20-25 minutter, til den er gylden, og kanterne er sprøde.
Næringsindhold for butterdejstærten
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 796 kcal | 2388 kcal |
Kulhydrat | 41 g | 122 g |
Protein | 26 g | 78 g |
Fedt | 57 g | 172 g |