Nem chokolade-islagkage
Ufatteligt nem chokolade-islagkage med knasende Oreo-bund. Der skal kun bruges ganske få ingredienser, men den smager som en drøm.
Ingredienser
til 1 stk- 150 g Oreo kiks
- 75 g smør
- 200 g mørk chokolade
- 4 dl piskefløde
- 1⁄2 dl creme fraiche 18%
- 1 dl kondenseret mælk
Evt. pynt
- mørk chokolade
Sådan laver du chokolade-islagkagen
Knus Oreo-kiksene (med fyld) grundigt til helt fint smulder.
Smelt smørret, og bland det godt sammen med kiksesmulderet. Beklæd en springform (ca. 22 cm i diameter) med bagepapir, og fordel blandingen heri. Tryk det godt sammen, og stil bunden på køl.
Smelt 3/4 af den mørke chokolade over vandbad eller i mikroovnen. Pisk imens fløde sammen med creme fraiche og halvdelen af den kondenserede mælk, til du har en let skum.
Bland det sidste kondenserede mælk sammen med den smeltede chokolade, og vend det i ismassen.
Hak det sidste mørke chokolade, og bland det i.
Fordel blandingen over den afkølede Oreo-bund, og sæt islagkagen i fryseren.
Lad isen fryse helt ind - det tager ca. 6-8 timer. Tag gerne chokolade-islagkagen ud 15 minutter inden, den skal serveres.
Pynt evt. med chokoladespåner. Chokoladespånerne kan laves nemt ved at trække en kniv henover bagsiden af en blok chokolade.
Se også:
Den her kanongode Oreo-islagkage med Nutella.