Nem italiensk ret med æg i tomatsauce
Ultra nem og hurtig italiensk ret med æg, der pocheres i en lækker tomatsauce og fuldendes af et dejligt drys parmesanost. Retten er pakket med velsmag og perfekt til både morgenmad, brunch, frokost og aftensmad.
Ingredienser
til 1 person- 1 1⁄2 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 225 g tomatsauce
- 1⁄4 tsk chilipulver
- 1⁄4 tsk oregano
- 2 æg
- 15 g parmesanost
- salt
- peber
Til servering
- evt. purløg
- brød (Ristet)
Sådan laver du retten
Kom olivenolien på en pande, og varm det op ved svag-middel varme. Riv hvidløget på den fine side af rivejernet, og vend det rundt i den varme olivenolie. Lad det stege i et minut.
Tilsæt tomatsauce, chilipulver og oregano. Skru op til middel varme, og lad det simre i 5 minutter.
Slå æggene ud i tomatsaucen
Lav huller i tomatsaucen, og slå æggene ud heri. Riv parmesanosten over, og krydr godt med salt og peber. Dæk panden med sølvpapir, eller læg låg på.
Lad retten simre i 3 minutter. Tag den herefter af varmen, og lad den stå i yderligere 3 minutter - så skulle hviden gerne have sat sig, mens blommen stadig er lidt flydende.
Servér den dejlige italienske ret med purløg, ristet brød og evt. et ekstra stænk olivenolie og lidt ekstra parmesanost.
Skal I også have dessert?
Så kan jeg anbefale denne nemme italienske dessert.
Næringsindhold
Kalorier: 509 kcal
Kulhydrater: 14 gram
Fedt: 39 gram
Protein: 23 gram
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på æg i tomatsauce - ikke eventuelt tilbehør.