Nem kage med blåbær og hvid chokolade
Den her lækre kage med blåbær og hvid chokolade er overraskende nem at lave. Kagen er pyntet med blåbærmarmelade og flødeskum, der gør den ekstra lækker og flot at se på.
Ingredienser
til 1 springform- 75 g smør
- 50 g sukker
- 50 g lys sirup
- 2 æg
- 100 g mel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 nip fint salt
- 1 spsk mælk
- 75 g hvide chokoladeknapper
- 100 g frosne blåbær
Pynt
- blåbærmarmelade
- 1 1⁄2 dl piskefløde
Smelt smørret, og rør det sammen med sukker og sirup. Lad det køle lidt af, og rør æggene i.
Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og salt, og sigt det i. Pisk dejen ensartet. Tilsæt mælk, og pisk igen.
Vend først de hvide chokoladeknapper og dernæst de frosne blåbær i dejen. Blåbærrene skal i til sidst, da de får dejen til at stivne lidt.
Fordel dejen i en 20 cm springform foret med bagepapir, og bag den i 25-30 minutter ved 175 grader. Tjek, om den er færdig, ved at stikke en strikkepind eller lignende i kagen.
Lad kagen køle helt af, og kom den derefter i en bagering foret med konditorplast.
Pyntning af kagen:
Smør blåbærmarmelade på toppen af kagen.
Pisk fløden til flødeskum, og brug den til at dekorere i kagen med. Jeg brugte en sprøjtepose med en stjernetyl.
Tip:
Det ser flottest ud, hvis man pynter kagen med flødeskum, men det kan også serveres som tilbehør til kagen.