Nem salat med spidskål og broccoli
Mega nem og lækker salat med spidskål, broccoli og forårsløg samt en kanongod creme fraiche dressing. Salaten holder sig fint et par dage på køl, så du kan sagtens lave en stor portion og have lækker tilbehør til flere dage.
Ingredienser
til 2 personer- 1⁄4 spidskål
- 1⁄4 broccoli
- 1 forårsløg
- 150 g creme fraiche
- 1 tsk citronsaft
- 1⁄2 bdt persille
- salt
- peber
Fremgangsmåde
Skyl spidskålen, og fjern den hårde stok. Snit det fint.
Skyl broccolien, og skær toppen i helt fine buketter (hvis du vil bruge stokken, kan du snitte den helt tyndt).
Skyl forårsløg, og snit det fint. Bland alle grøntsagerne sammen i en skål.
Kom creme fraichen op i en skål, og rør citronsaften i. Skyl persille, og hak det fint. Rør det i dressingen, og smag til med salt og peber.
Se også:
Denne suveræne broccoli-blomkålssalat med sprød bacon.
Hvad kan man servere salaten til?
Salaten passer til alt lige fra frikadeller og farsbrød til hakkebøffer, grillmad og kylling. Jeg serverer ofte salaten til disse retter:
Vildt lækre kyllingefileter med bacon og ostSaftige hakkebøffer med bacon i ovnLækkert amerikansk farsbrød
Næringsindhold for spidskålssalat med broccoli
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 85 kcal | 184 kcal | 368 kcal |
Kulhydrat | 3 g | 7 g | 14 g |
Protein | 3 g | 6 g | 11 g |
Fedt | 6 g | 14 g | 28 g |
Madplan med nem salat
Salaten er en del af den her stivelsesfrie madplan, hvor der laves dobbelt portion af salaten. Den ene halvdel serveres som tilbehør til hakkebøffer med bacon og bagte porrer, og den anden halvdel gives et italiensk pift af basilikum, hvidløg og tomat og serveres til en italiensk mørbradgryde.