Nem tomatsovs til pizza
Dejlig nem tomatsovs til hjemmelavet pizza, som får en skøn sødlig smag af løg og tomat. Sovsen er både billig, hurtig at lave, og så smager den langt bedre end de varianter, man kan købe færdiglavet.
Ingredienser
til 1 portion- 1 løg
- 1 spsk olivenolie
- 1⁄2 ds tomatpuré
- 1 ds hakkede tomater
- 1⁄2 dl vand
- salt
- peber
Hak løg, og svits det i olivenolien i en gryde, til det begynder at tage farve. Tilsæt tomatpure, og lad det svitse med i et minuts tid eller to. Tilsæt derefter de hakkede tomater, og lad sovsen simre i 5 minutter. Tilsæt vand, og blend sovsen med en stavblender. Smag til med salt og peber.
Lad tomatsovsen køle lidt af, inden du bruger den til din pizza, og smør den ud i et relativt tyndt lag. 1 portion er nok til 3 store eller 4-5 små pizzaer.
Tips:
1) Kom ikke oregano i selve tomatsovsen, men drys den i stedet ud over den færdigbagte pizza, lige når den kommer ud af ovnen. Det giver den helt rigtige duft.
2) Bag altid din pizza nederst i ovnen, så dejen bliver gennembagt.