Nem chokoladeis – opskrift uden ismaskine
Hvis du skal lave en simpel og nem chokoladeis og ikke har en ismaskine, er denne opskrift helt perfekt. Du får en cremet og lækker is, der slet ikke danner ubehagelige iskrystaller, og du behøver heller ikke røre i den, mens den fryser.
Ingredienser
til 1 liter- 100 g mørk chokolade (70 %)
- 3 dl piskefløde
- 1⁄2 ds kondenseret mælk
- 3⁄4 dl sødmælk
Sådan laver du chokoladeis uden ismaskine
Hak chokoladen fint. Kom 1/3 af piskefløden op i en gryde, og bring det i kog. Hæld det over chokoladen lidt ad gangen, så chokoladen smelter, og blandingen bliver ensartet.
Kom resten af piskefløden i en skål sammen med den kondenserede mælk og sødmælken. Pisk, til massen har konsistens som letpisket flødeskum.
Kom lidt af cremen op til chokoladeblandingen, og rør det sammen. Vend derefter de to cremer sammen. Kom det hele i en form, og frys det.
Tag chokoladeisen ud af fryseren 10-15 minutter inden, den skal serveres.
Jeg kan også anbefale den her:
Nem vaniljeis med kondenseret mælk (uden ismaskine)