Nøddekage i springform
Den her nøddekage i springform er en af mine absolutte yndlingskager, og selve kagen kan laves med kun 4 ingredienser. Jeg kommer også en rigtig god glasur på og nogle gange pynt, hvis det skal være ekstra lækkert, men det kan man undlade.
Man kan spise kagen, som den er, men man kan også bruge den som en sprød nøddebund og toppe den med flødeskum og frisk frugt. Frugterne kan variereres efter smag og behag.
Der bruges en springform med en diameter på ca. 23 cm i opskriften - se her hvis du vil bruge en anden størrelse springform.
Ingredienser
til 1 springform- 300 g nødder (f.eks. mandler, hasselnødder eller valnødder eller en blanding)
- 6 æggehvider
- 300 g sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- evt. 75 g mørk chokolade
Valgfri chokoladeglasur
- 150 g mørk chokolade
- 50 g flormelis
- 3 spsk fløde
Forslag til pynt
- 2 1⁄2 dl fløde
- frugt (frisk)
Sådan bager du nøddekagen
Hak nødderne helt fint.
Pisk æggehvider, sukker og vaniljesukker sammen til en helt stiv marengs.
Fold forsigtigt de finthakkede nødder i.
Hak chokolade, og vend den i dejen, hvis du vil have knasende chokoladestykker i kagen.
Smør en springform, og beklæd bunden med bagepapir. Kom dejen i springformen, og fordel den godt.
Bag nøddekagen ved 180 grader over- og undervarme i 25-30 minutter.
Lækker chokoladeglasur (valgfri)
Kom chokolade, flormelis og fløde op i en gryde, og smelt det sammen ved lav varme.
Smør chokoladeglasuren ud på den afkølede kage.
Forslag til pynt
Det er rigtig lækkert at toppe nøddekagen med letpisket flødeskum og friske bær eller frugt skåret i mundrette stykker. Se lige, hvor flot kagen bliver:
Se også:
Nem mandelkage med bær og chokolade
Ofte stillede spørgsmål
Få svar på nogle af de gængse spørgsmål til opskriften herunder:
Kan jeg bage nøddekagen i en anden størrelse springform?
Ja, du kan sagtens bruge en anden størrelse springform end den på 23 cm, der som udgangspunkt er brugt i opskriften.
Hvis du klikker på pilen lige over ingredienslisten, kan du nemt omregne opskriften til lige den størrelse springform, du skal bruge.
Omregningerne svarer til disse størrelser:
- 0,5 = 16 cm i diameter
- 0,75 = 20 cm i diameter
- 1 = 23 cm i diameter
- 1,3 = 26 cm i diameter
- 1,5 = 28 cm i diameter
- 1,7 = 30 cm i diameter
- 2 = 33 cm i diameter
Kan man fryse den?
Nøddekagen kan fint fryses ned. Du skal blot pakke den godt ind i husholdningsfilm, inden du fryser den ned.
Kan man bage den dagen før?
Ja, du kan sagtens bage kagen dagen inden, du skal servere den, så længe du pakker den godt ind i husholdningsfilm eller plastik, så den holder sig saftig og lækker til dagen efter.
Bestem selv hvilke nødder du vil bruge
Jeg brugte en blanding af hasselnødder, mandler og valnødder, men du kan bruge lige præcis de nødder, du foretrækker i kagen. Du bestemmer også selv, om det skal være en blanding af nødder eller kun én slags.
Glasuren kan også laves med nougat
Nougat passer rigtig godt til nøddekagen, så det er rigtig lækkert at udskifte chokoladen i glasuren med nougat. Smelt det sammen med flormelis og fløde som beskrevet i opskriften, og lad det køle lidt af, inden du smører det ud på kagen.
Brug kagen som nøddebund i en lagkage
Vil du lave en lagkage med nøddebunde, kan du sagtens bruge denne opskrift, da nøddedejen fint kan bages som lagkagebunde i stedet for én stor kage. Spred blot dejen ud i 3 cirkler (på ca. 23 cm) på bagepapir, og bag dem i ca. 12-15 minutter ved 180 grader. Pas på med at sprede dejen for tyndt ud, da bundene i så fald nemt vil knække.
Fakta om opskriften
Måltid: Kage
Oprindelse: Det danske køkken
Hvor mange stykker kan man få ud af nøddekagen: Ca. 10-12 stykker
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet: (hvis du ikke laver glasur og pynt)
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for nøddekage i springform
pr. stykke | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 374 kcal | 4484 kcal |
Kulhydrat | 37 g | 441 g |
Protein | 7 g | 81 g |
Fedt | 22 g | 260 g |
Næringsindholdet pr. stykke tager udgangspunkt i at nøddekagen skæres i 12 stykker. Beregningen er inklusiv chokoladeglasur på toppen, men ikke chokoladestykker i dejen eller flødeskum og frugt på toppen.
Flere lækre kager med nødder
Jeg er vild med nøddekager og serverer dem både til eftermiddagskaffen og som dessert, og du kan se flere af mine bedste kager med nødder herunder:
Små nøddetærterValnøddelagkageMarengskage med nødder og creme
- Publiceret d.
- 15.07.22.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Kager ›
- Nemme kager ›
- Nemme kager med få ingredienser