Nutellasnurrer
Bagværk, der bogstaveligt talt snor sig om din lillefinger. Disse nutellasnurrer er fyldt med en lækker blanding af knasende hasselnødder og syndig Nutella. Den snoede form giver et anderledes visuelt resultat, men de kan sagtens laves til snegle i stedet.
Ingredienser
til 14 stk- 3 dl mælk (koldt)
- 25 g gær
- 1 æg
- 75 g sukker
- 5 g salt
- 1 tsk kardemomme
- 600 g mel
- 80 g smør (stuetemperatur)
Nutellafyld
- 200 g Nutella
- 2 tsk instant espressopulver
- 100 g hasselnødder
Pensling
- æg
Glasur og pynt
- 2 tsk instant espressopulver
- 3 dl flormelis
- ca. 2 spsk vand (kogende)
- mørk chokolade
Rør gæren ud i den kolde mælk og tilsæt ægget.
Tilsæt sukker, salt og kardemomme. Rør melet i lidt ad gangen og ælt dejen i ca. 5 minutter. Kom smørret i og ælt yderligere 10-15 minutter, til dejen er helt glat og elastisk.
Lad dejen hæve i ca. 1,5 time.
Rul dejen ud til en firkant på ca. 30x40 cm.
Rør nutella sammen med espressopulveret og smør det ud på firkanten.
Hak hasselnødderne og drys dem udover fyldet.
Fold først den ene tredjedel af firkanten ind mod midten af dejen og gør dernæst det samme med den sidste tredjedel, så du nu har en dej med tre lag. Rul dejen ud igen til en firkant på ca. 40x20 cm.
Snoning af nutellasnurrerne:
Skær dejen i cirka 2-3 cm brede strimler på den korte led. Tag en strimmel og sno den uden at klemme for meget af fyldet ud. Sno strimlen to gange om den ene hånds pege- og langefinger, klem enden af strimlen ind imellem de to fingre og træk den ned igennem bollens midte, så den hæftes på undersiden. Gør det samme med resten af strimlerne.
Lad nutellasnurrerne efterhæve ca. 1,5 time.
Pensl dem med æg og bag ved 200 grader i 14-16 minutter.
Glasur og pynt:
Bland espressopulver og flormelis. Rør det kogende vand i lidt ad gangen.
Smelt lidt mørk chokolade over vandbad.
Pynt med kaffeglasuren og den smeltede mørke chokolade, når nutellasnurrerne er kølet af.