Oksemedaljoner med kantareller og rødvinssauce
Med saftige oksemedaljoner, ovnbagte kartofler, lune kantareller og rødvinssauce er der et væld af forskellige smagsindtryk på menuen. Grønne asparges og røde cherrytomater tilføjer en flot flig af farve.
Ingredienser
til 4 personerOksemedaljoner
- 4 oksemedaljoner
- salt
- peber
- smør til stegning
Kartofler
- 6 kartofler (mellemstore)
- 3 spsk olie til kartoflerne
Rødvinssauce
- 2 løg (små)
- 2 fed hvidløg
- smør til stegning
- 2 spsk hvedemel
- 2 dl bouillon
- 2 dl rødvin (til opkog)
- timian
- salt
- peber
- 1⁄2 dl rødvin
- 2 1⁄2 spsk madeira
Tilbehør
- 2 løg (små)
- ca. 20 kantareller (små)
- 8 cherrytomater
- 12 asparges
Læg oksemedaljonerne på et stykke køkkenrulle og drys begge sider med salt og peber. Lad dem ligge lidt, mens du tilbereder kartoflerne og saucen.
Kartofler:
Tænd ovnen på 175 grader. Skrub kartoflerne rene og skær dem i både. Hæld olien i et ildfast fad og fordel kartoffelbådene heri. Vend dem med salt og peber og evt. en smule mere olie.
Sæt kartoflerne i ovnen og bag dem i 30 min.
Sauce:
Hak løg og hvidløg fint. Steg løgstykkerne i smør i en lille gryde til de bliver blanke og bløde. Kom hvedemel i og tilsæt gradvist bouillon, mens du rører grundigt. Derved jævnes saucen. Tilsæt noget af rødvinen og lad det koge op. Smag til med timian, salt og peber. Lad det simre i 20 min.
Sigt saucen gennem et dørslag. Kom den resterende rødvin i saucen og smag den til med madeira. Det, som er siet fra, skal ikke bruges.
Tilbehør:
Hak løg, mens saucen koger. Steg det sammen med kantarellerne på en pande. Krydr med salt og peber. De skal blot akkurat steges møre og varme.
Del cherrytomaterne i halve og steg dem på en pande for sig selv.
Knæk enden af asparges og kog dem i 3-4 min.
Oksemedaljoner:
Steg oksemedaljonerne på en pande i smør ved høj varme. De skal kun have 2-3 min. på hver side, dog kan stegetiden variere efter tykkelsen. Pas på de ikke får for lang tid, da det kan gøre dem tørre. Lad dem trække tildækket et par minutter.
Portionsanret gerne inden servering.