Omelet med skinke og ost
Dejlig omelet, der er fyldt med skinke og smeltet ost. Omeletten er nem og hurtig at lave, og den smager dejligt både til morgenmad og brunch eller til frokost med en salat og en skive ristet brød til.
Ingredienser
til 2 personer- evt. 1 porre (eller løg)
- 20 g smør
- 2 spsk vand
- 4 æg (størrelse M/L)
- salt
- peber
- 75 g revet ost (gouda, cheddar eller mozzarella)
- ca. 75 g skinke i skiver
Sådan laver du omeletten
Snit porre, og sautér skiverne ved middelvarme i halvdelen af smørret på den pande, som skal bruges til omeletten. Kom dem op i en skål, så snart de begynder at tage farve. Hæld vandet over, så de køler lidt ned. Porre kan udelades, hvis man ikke kan lide det, og man kan også udskifte porre med løg.
Knæk æggene ud i skålen med porre og vand, og krydr med salt og peber. Bland det hele grundigt.
Kom den anden halvdel af smørret på panden, og sørg for, at hele panden er dækket af et tyndt lag smeltet smør. Panden skal stå på middelvarme.
Hæld æggeblandingen ud på panden, og sørg for, at massen er jævnt fordelt. Drys den revne ost ud over æggemassen, og læg skinkeskiverne ovenpå. Lad omeletten simre i ca. 3-4 minutter, og vend så den ene halvdel af omeletten over på den anden.
Server omeletten varm – gerne med en frisk salat til, hvis den skal bruges som frokostret. Den kan også serveres til morgenmad eller brunch.
Tip: Opskriften er med i en lækker madplan
Omeletten er med i denne mega lækre LCHF madplan med både opskrifter og samlet indkøbsliste.
Hvad kan man servere til?
Det er rigtig lækkert med en frisk salat til, og disse tre passer særligt godt til omeletten:
Cremet broccoli-blomkålssalat med sprød baconSpidskålssalat med lækker avocadodressingMega nem bønnesalat med feta og creme fraiche dressing
Næringsindhold for omelet med skinke og ost
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 438 kcal | 875 kcal |
Kulhydrat | 8 g | 15 g |
Protein | 33 g | 65 g |
Fedt | 30 g | 60 g |
Næringsberegningen er inklusiv porre.