One pot kylling med ris og asparges
Det er fantastisk med retter så nemme som denne lækre one pot ret med kylling, ris og asparges. Det hele tilberedes i samme gryde, retten er propfyldt med smag, og man sparer sågar på opvasken. Det er da en win-win situation.
Ingredienser
til 4 personer- 1 bdt asparges
- 3 rødløg (små)
- 3 fed hvidløg (små)
- 2 spsk olie
- 600 g kyllingeinderfilet
- salt
- peber
- 4 dl ris
- 7 dl hønsebouillon
- 2 dl fløde
- saft af 1⁄2 citron
- 25 g revet parmesanost
- 1 bdt persille
- 200 g ærter
Sådan laver du risretten med kylling og asparges
- Knæk den "træede" ende af aspargesene, og skær dem i små stykker. Sæt dem til side til senere.
- Pil rødløg, og snit dem fint. Pil hvidløg, og hak det fint. Svits rødløg og hvidløg i olien ved middel varme i en gryde eller på en stor pande.
- Krydr kyllingeinderfileterne med salt og peber. Skub løgene ud til den ene side, og skru lidt op for varmen. Kom kyllingen på panden eller i gryden, og svits det af i ca. 5 minutter.
- Tilsæt ris, hønsebouillon, fløde, citronsaft og revet parmesan, og bring det i kog. Lad det simre i 10 minutter.
- Skyl imens persillen, og hak det fint. Tilsæt det til retten sammen med ærter og asparges. Lad det simre yderligere 10 minutter, eller indtil risene er møre.
- Servér evt. one pot retten med lidt friskrevet citronskal og ekstra revet parmesanost. Velbekomme!
Se også:
Denne mega nemme opskrift på one pot kylling i karry med ris og grøntsager.
Vil du have lidt ekstra grønt til retten?
Skal der serveres noget grønt tilbehør til risretten, kan jeg anbefale disse lækre opskrifter:
Stegt spidskål med baconBagt blomkål med parmesanMega lækre baconmajs
Næringsindhold for one pot retten
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 831 kcal | 3322 kcal |
Kulhydrat | 83 g | 334 g |
Protein | 49 g | 195 g |
Fedt | 32 g | 129 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på one pot kylling med ris og asparges - ikke eventuelt andet tilbehør.